Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 juni 2022 | 08:00

Trailerpremiär: En mördare går lös i "See How They Run"

Saoirse Ronan och Sam Rockwell utreder teatermord i ett stjärnspäckat whodunnit-mysterium.
Kenneth Branagh och Rian Johnson får kliva åt sidan, för här kommer nästa stjärnspäckade whodunnit. Med en drös humor, stora stjärnor och viss Wes Anderson-känsla över det hela presenteras upplägget i "See How They Run" - en skådespelare hittas död mitt på teaterscenen, och hela ensemblen är misstänkta.
 
Saoirse Ronan och Sam Rockwell spelar den omaka polisduon som ska försöka lösa fallet innan mördaren slår till igen. Njut av härliga 1950-talsmiljöer och skådisar som Adrien Brody, Ruth Wilson och Harris Dickinson i trailern nedan:
 
 
"See How They Run" regisseras av den relativt okände Tom George, som begår långfilmsdebut efter att ha arbetat på den brittiska komediserien "This Country". Med en rollista andra filmskapare kunde döda för har han kanske prickat in en av höstens stora överraskningar.
 
I en era då whodunnit-genren fått en finfin revival tack vare Agatha Christie-filmatiseringar som "Mordet på Orientexpressen" och "Döden på Nilen", samt Rian Johnsons "Knives Out", ser vi fram emot att dyka in i ännu ett ljuvligt film noir-mysterium.
 
Filmen får brittisk och amerikansk biopremiär i september. Vi har ännu inget datum spikat för Sverige.
| 30 juni 2022 08:00 |