Serie

Skribent

MovieZine

17 februari 2019 | 15:00

Trailerpremiär: Intrigerna kan börja i "Den inre cirkeln"

Vad krävs för att bli Sveriges nya statsminister? Se den första trailern till vårens Viaplay-drama exklusivt på MovieZine.
En av tv-serierna vi ser fram emot i vår är Viaplays politiska drama ”Den inre cirkeln”. Det är en inblick bakom kulisserna på det maktspel som uppstår när Sveriges statsminister beslutar för att avgå. Näringsminister David Ehrling vill åt positionen, till vilket pris som helst. Serien utspelar sig under en dramatisk vecka i Almedalen, där skandalerna kommer avlösa varandra.

Idag kan vi presentera den första trailern till ”Den inre cirkeln”:
 
 
Serien bygger på Per Schlingmanns roman "I maktens öga", och är kanske det närmaste en svensk "House of Cards" som vi någonsin kommer. För skådespelaren Niklas Engdahl blev huvudrollen "lite av en drömchans":

- Tack vare Per Schlingmann som ett ovärderligt bollplank har vi gjort en autentisk skildring av det politiska spelet och mediala spelet i Almedalen. Viaplay och Fundament Film har gjort en fantastisk spännande och bred serie där det också finns hög igenkänning i det där ständiga avvägandet mellan familj och karriär, säger Engdahl i ett pressmeddelande.
 
Seriens andra huvudpersoner är Ehrlings skarpa pressekreterare Lena Nilsdotter (Nanna Blondell) och reportern Josephine Sparre (Ebba Hultkvist Stragne), som börjar att gräva i ministerns historia. I övriga roller syns Anna Bjelkerud, Babben Larsson, Olle Sarri, Melinda Kinnaman och Dag Malmberg. Huvudförfattare och regissör är Håkan Lindhé.
 
"Den inre cirkeln" har premiär 22 mars på Viaplay.
| 17 februari 2019 15:00 |