EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

20 december 2017 | 10:00

Teaser: Sverige är under attack i "Den blomstertid nu kommer"

Crazy Pictures filmdebuterar med en katastroffilm. Se den nya teaser-trailern först på MovieZine!
Sverige drabbas av en rad mystiska attacker. Mitt i kaoset försöker en man (Christoffer Nordenrot) att återförenas med sin ungdomskärlek. Det är i korta drag upplägget i "Den blomstertid nu kommer", en ny thriller från filmkollektivet Crazy Pictures.
 
Grabbarna från Norrköping har tidigare gjort en serie kortfilmer under namnet Poesi för fiskar. Humor och satir blandas med allvar och tänkvärda twistar i filmer som "Negerboll", "Vaskduellen" och "Se mig". Långfilmsdebuten blir dock en katastroffilm med mörk stämning och ambitiösa specialeffekter. Kolla in den första teaser-trailern exklusivt hos oss:
 
 
Samtidigt som Sverige hamnar under en mystisk attack tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek, Anna, medan de gemensamt kämpar för att överleva. 

Filmens producent Olle Tholén berättar för MovieZine:

- Idén till filmen föddes för några år sedan när vi hörde den där övningstonen för flyglarmet eka över Norrköping som den gör varje måndag var tredje månad. Vi började ivrigt prata om hur spännande det vore att faktiskt se en film som utspelade sig när larmet går den dagen det inte är en övning. Hur skulle vi reagera? Vem skulle vi ringa? Hur skulle vi i trygga Sverige agera om vi utsattes för det otäcka som faktiskt sker i andra delar av världen?
 
- I den mystiken började en karaktärsdriven katastroffilm växa fram. Sedan dess har ambitionen hela tiden varit att skapa en spektakulär och kompromisslös svensk film som vi själva skulle vilja se på bio, det har inte tillåtit några genvägar utan inneburit extremt mycket jobb.
 
 
”Den blomstertid nu kommer” har bland annat finansierats med en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Filmen har en budget på runt 18 miljoner kronor, vilket syns inte minst i de ambitiösa specialeffekterna.

- Vi har hela tiden försökt att göra så mycket praktiska effekter som det bara går, allt från bilar som flippar till enorma regnriggar, miniatyrbyggen och explosioner med mera. Det har varit enormt utmanande och hur kul som helst att faktiskt få göra de där sakerna man alltid drömt om att göra på riktigt. När det har varit omöjligt att lösa det praktiskt har vi fått ta till datorn, och det har blivit en hel del, hehe. Totalt har vi 330 effekttagningar i filmen vilket är mycket för att vara svensk film ("Star Wars 4" har 360 shots, "Jurassic Park" 65 och "Matrix" 412). Just nu sitter det 10 personer och knappar dator för fullt och det är lika spännande varje gång en ny tagning blir klar. 
 
Filmen är just nu inne i slutspurten av postproduktionen, berättar Olle Thorén:

- Det jobbas med effekter, skrivs musik och ljudläggs för fullt och var man än går runt på vårt kontor så påminns man om filmens alla delar. Det filmas miniatyrer i ett hörn, man hör en orgel eka från musikstudion, på effektavdelningen ser man tagningar växa fram som man bara sett i sin fantasi innan och från ljudstudion hörs ett ständigt dån. Det är en väldigt kreativ process och otroligt kul att se hur filmen bara växer.
 
"Den blomstertid nu kommer" får biopremiär runt midsommar 2018.
| 20 december 2017 10:00 |