Film

Skribent

Oskar Möller

21 juni 2023 | 06:00

Trailerpremiär: Challengers - Zendaya som tennistjärna i intensivt trekantsdrama

Trailern till Luca Guadagninos nya film visar ångande trekantscener och svartsjuka mellan filmens tre ledande rollfigurer - allt i en stenhårt tävlingsinriktad tennismiljö.
Det är något romantiskt med Tennis - i alla fall på vita duken.
 
Den klassiska sporten med sin stilfulla preppy klädstil och hårt tränande spelare har de senaste decennierna agerat fond till romantiska kärleksdraman och komedier som "Wimbledon" från 2004 där Kirsten Dunst och Paul Bettany spelar ett kärlekspar och "Matchpoint" från året därpå där Scarlett Johansson och Jonathan Rhys-Meyers gör detsamma.
 
På senare år har tennisfilmerna fokuserat mer på att skildra de otroliga idrottsmännen och kvinnorna i sporten och de utmaningar de överkom i och utanför bollplanen.
 
Okej killar - dags för kaos, svartsjuka och erotiska intriger!
 
Men det tänker Luca Guadagnino ändra på. Den prisbelönade italienske regissören återser bekanta jaktmarker när han använder tennisplanen som kuliss för psykologiska spel och erotiska intriger. Zendaya spelar den lovande tennistjärnan Tashi som tvingas bli tränare efter en skada på planen.  I sin ungdom hade hon en trekant med de två killarna Patrick och Art.
 
Flera år senare är hon gift med Art och tränar honom inför mästerskapen - men allt ställs inför sin spets när Art möter Patrick som sin motståndare...
 
Tror ni att "Challengers" kommer att bli en lika bra film som "Call Me By Your Name?"
| 21 juni 2023 06:00 |