Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 januari 2024 | 22:00

Trailerpremiär: Capote vs. stjärnkavalkad av bitska damer i säsong två av ”Feud”

I andra och kommande säsongen ställs författaren Truman Capote mot en grupp rika, bitska damer spelade en imponerande stjärnkavalkad. Se trailern här.
I första säsongen av Ryan Murphys ”Feud” fick vi lära känna Hollywood-stjärnorna Joan Crawford (Jessica Lange) och Bette Davis (Susan Sarandon), och en generös titt bakom kulisserna under deras ökända, bittra fejd.
 
Nu kommer äntligen andra säsongen som följer berömde författaren Truman Capote (”Frukost på Tiffany’s”, ”Med kallt blod”) och hans vänskap med en grupp rika överklassdamer, som fick smeknamnet The Swans. Vänskapen fick dock ett tragiskt slut när Capote avslöjade flera av deras hemligheter i en tidningsartikel och kvinnorna vände sig emot honom.
 
Capote har vi sett porträtteras av främst Philip Seymour Hoffman i ”Capote” som gav honom en Oscar men nu är de dags för brittiska veteranen Tom Hollander, som vi senast sågs i andra säsongen av ”White Lotus”. Han får sällskap av en imponerande, kvinnlig ensemble som utgör hans ”svanar”.
 
Vad sägs om stjärnor som Naomi Watts, Diane Lane, Chloë Sevigny, Demi Moore, 80-talsikonen Molly Ringwald och Calista ”Ally McBeal” Flockhart som gör sin första stora TV-roll på över tio år. Vi ser även framlidne veteranen Treat Williams i sin sista roll som Watts man, affärsmannen Bill Paley.
 
I sann Murphy-anda ser det av trailern att döma både lyxigt, läckert och stjärnspäckat ut. Är det lika spännande som första säsongen så är det bara att bänka sig.
 
Se trailern här:
 
 
Serien beräknas ha premiär på amerikanska FX och Hulu den 31 januari. Vi håller tummarna för att det inte dröjer innan den kommer hit.
 
Ser du fram emot andra säsongen av ”Feud”?
| 4 januari 2024 22:00 |