Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 september 2016 | 08:00

Trailerpremiär: Affleck regisserar hårdkokta ”Live By Night”

Ben Afflecks och Dennis Lehanes gangsterthriller visar upp sig.
Vi har länge varit enormt förväntansfulla på Ben Afflecks gangsterthriller ”Live By Night”. Som regissör har han ännu aldrig tabbat sig, och historien är skriven av Dennis Lehane, på bioduken känd för ”Shutter Island” och ”Gone Baby Gone” (även den filmad av Affleck). Det här kan bara bli bra.

Warner Bros har släppt den första trailern, som lovar en gangsterhistoria i 1920-talets Boston där kulorna flyger, den förbjudna spriten flödar och korruptionen breder ut sig. Just den typen av film som ordet "hårdkokt" uppfanns för. Kolla in:


Affleck spelar Joe Coughlin, den yngste sonen till en framstående polischef i Boston. Själv har han valt en karriär på motsatt sida av lagen, och gått från småtjuv till att jobba åt en av stans mest fruktade maffiabossar. Joe älskar spänningen, men den amerikanska drömmen har ett högt pris.

I övriga roller ser vi Chris Cooper, Zoe Saldana, Elle Fanning, Sienna Miller, Scott Eastwood och Brendan Gleeson.

Gillar man filmer som ”De omutbara”, ”Lawless” och bröderna Coens ”Miller’s Crossing” är det dags att sätta ”Live By Night” på radarn. Den får svensk biopremiär 13 januari.
| 9 september 2016 08:00 |