Film

Skribent

Viktor Jerner

11 mars 2017 | 10:45

Trailer: "Atomic Blonde" ser ut att bli årets fetaste actionfilm

Charlize Theron sparkar röv som aldrig förr i "John Wick"-regissörens explosiva nya film.
Många, inklusive mig själv, blev förvånade när David Leitch – ena halvan av regissörsduon bakom "John Wick" – hoppade av "John Wick: Chapter 2" för att ta sig an nya utmaningar. En uppföljare till det nya actionfenomenet kändes som ett säkert kort och han och partnern Chad Stahelski tycks vara väldigt sammansvetsade, så varför lämna allt det bakom sig? 

Nu har vi fått svaret på den frågan, i form av en trailer till Leitchs kommande film "Atomic Blonde". Titeln syftar på den brittiska mästerspionen Lorraine Broughton (Charlize Theron) som drar till Berlin för ett livsfarligt uppdrag i slutet av 80-talet. Väl där stöter hon givetvis på en del problem som hon hanterar med välplacerade knytnävsslag, sparkar och diverse vapen. Kolla in nedan:  


Det här ser verkligen helt ljuvligt ut på alla plan, och är för mig på pappret ett mycket mer intressant projekt än en "John Wick"-film någonsin kan bli. Det bjuds på 80-tal, Wick-doftande "gunkata"-action i långa tagningar, utsökt foto, noll "shaky cam", en helt orädd Charlize Theron och europeiska huvudstäder dränkta i neon. Dessutom befolkas birollslistan av vassa namn som James McAvoy, John Goodman, Eddie Marsan, Toby Jones och Sofia Boutella. 

Jag kunde kort sagt inte vara mer ombord på tåget och längtar efter den här filmen med varje cell i min kropp nu. Imorgon har den världspremiär på filmfestivalen South by Southwest i Texas och det ska bli ytterst spännande att höra de första reaktionerna. Den 11:e augusti dyker den upp på svenska biografer. 

Tyck till! Tror ni det här kan leva upp till "John Wick"-framgångarna?
| 11 mars 2017 10:45 |