Film

Skribent

MovieZine

30 oktober 2017 | 15:00

Trailerpremiär: Är ”God’s Own Country” årets ”Brokeback Mountain”?

Kärleken spirar på den skotska landsbygden i Francis Lees stämningsfulla drama. Se den svenska trailern och postern först på MovieZine.
Bondsonen Johnny tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet upp står passion mellan de två unga männen, såväl som drömmar om en ljusare framtid.

Här är den första trailern till Francis Lees drama ”God’s Own Country”, som snart får sin premiär på Stockholms Filmfestival.
 
 
I huvudrollerna syns Josh O’Connor (”Florence Foster Jenkins”) och Alex Secareanu.

Det är inte så konstigt att filmen jämförs med ”Brokeback Mountain”. MovieZines skribent Patrik Linderholm hyllar "ett fantastiskt fint drama" i sin recension:

”Ensligheten som omfamnar och sedermera för samman de två männen är lika påtaglig bland Yorkshires regniga kullar som i de amerikanska bergen, och den plötsliga passionen som uppstår mellan Johnny och Gheorghe är minst lika gripande som den mellan Ennis och Jack i Ang Lees Oscarsvinnare.”
 
 
Vår recension av ”God’s Own Country” publiceras inom kort. Filmen får ordinarie biopremiär 24 november.
| 30 oktober 2017 15:00 |