Film

Skribent

MovieZine

23 januari 2020 | 09:30

Trailerpremiär: "Charter" är ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar

"Sameblod"-regissören är tillbaka med ett familjedrama, som i veckan får världspremiär på filmfestivalen i Sundance.
Nu släpps trailern till Amanda Kernells familjedrama "Charter". Regissören långfilmsdebuterade med prisbelönta "Sameblod" år 2016.

"Charter" handlar om en vårdnadstvist som slutar i internationell efterlysning för kidnappning. Alice har skilt sig från sin man och flyttat till Stockholm, medan barnen har bott kvar hos pappan i Norrbotten. Hon misstänker att barnen inte har det bra och sätter sig på tåget. Snart inser hon att han har vänt hela byn och till och med barnen emot henne. När Alice förstår att hon kommer att förlora vårdnaden fattar hon ett lika drastiskt som desperat beslut. Hon hämtar barnen i skolan och tar med dem på en resa till Kanarieöarna.
 
I rollistan ser vi Ane Dahl Torp, Eva Melander och Sverrir Gudnason.
 
 
- Filmen är en kärlekshistoria mellan en mamma och dotter, fångad i mardrömmen om föräldrarnas största rädsla – att förlora sina barn. Men jag ser också filmen som ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar, säger Amanda Kernell.

"Charter" har världspremiär söndagen 26 januari på Sundance filmfestival, och ska även visas på Göteborgs filmfestival. Därefter inviger den Stockholms feministiska filmfestival i februari.
 
Filmen får ordinarie svensk biopremiär 13 mars.
| 23 januari 2020 09:30 |