Klipp

Skribent

Viktor Jerner

1 juli 2016 | 23:00

Trailern till Terrence Malicks vackra "Voyage of Time" är här

Den som väntar på något gott...
Att den alltid lika fascinerande och unika regissören Terrence Malick ("The Tree of Life", "Knight of Cups", "To the Wonder") har en ambitiös dokumentärfilm vid namn "Voyage of Time" på gång har stått klart länge. Redan för fem år sedan skrev vi här på MovieZine om hur Brad Pitt agerar berättare, men det är först i oktober i år som den faktiskt dyker upp på bio. 

Väntan har med andra ord varit ovanligt lång, men nu när den första trailern har landat är det glasklart att det har varit värt det. Dokumentären beskrivs som "en hyllning till universum" och skildrar hela dess liv från big bang till den oundvikliga kollapsen i framtiden. Malick nuddade vid allt detta i mästerliga "The Tree of Life" men här går han verkligen "all in" på temat. Det uttrycket kan man också använda när det gäller bilderna i den här dokumentären, för herregud vilken magi vi får se prov på: 


"Voyage of Time" släpps i två versioner; dels en IMAX-exklusiv version som är runt 40 minuter lång (den med Brad Pitts berättarröst) men också en 90 minuter lång version som kommer gå upp på "vanlig" bio. Den sistnämnda har dessutom Cate Blanchett som berättare istället för Pitt. Jag lär med största sannolikhet se båda, alldeles för många gånger. 

Vilken av de två versionerna är ni mest sugna på att se? 
| 1 juli 2016 23:00 |