Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 juli 2022 | 12:00

Monsterromantik i trailern till Rob Zombies ”The Munsters”

Spana in trailern till skräckregissören och gamla metalrockarens reboot av den populära TV-serien från 1960-talet.
TV-serien ”The Munsters” är eventuellt mindre känd för svenska tittare men i USA blev den nästan lika populär som liknande konkurrenten ”Familjen Addams” under sina två säsonger 1964-66. Den följde en snäll men missuppfattad monsterfamilj i form av Frankensteins monster-liknande pappa Herman, vampyrmamman Lily, Dracula-liknande morfar, varulvssonen Eddie och den konventionellt vackra dottern Marilyn.
 
En långfilmsreboot av serien har enligt Zombie varit ett drömprojekt han jagat i över 20 år. Redan i mars förra året rapporterades det att han börjat arbeta med filmen och så småningom blev det klart att huvudrollerna som Herman, Lily och morfar Munster ska spelas av Zombie-veteranerna Jeff Daniel Phillips, Zombies fru Sheri Moon Zombie och Daniel Roebuck. Andra skådespelare är ”Lost”-stjärnan Jorge Garcia samt genreveteranerna Richard Brake (”Batman Begins”, ”Mandy”) och Cassandra Peterson (Elvira).
 
Filmen, som i trailern beskrivs som ”den största kärlekshistorien någonsin”, skildrar Herman och Lilys romans när de träffas och har anammat den knasiga sitcom-tonen från TV-serien. Det är klart ett stort steg från vanliga territorier för Zombie, som blivit känd för brutalt våld och blod i skräckfilmer som ”House of 1000 Corpses”, ”The Devil’s Rejects” och remaken ”Halloween”.
 
Fans har varit lite oroliga över valet av Zombie som regissör till ”The Munsters” men baserat på trailern ser det ut som om han och sina skådespelare lyckats återskapa den familjevänliga, charmiga humorn från serien. Återstår att se när filmen släpps i september.
 
Se trailern här:
 
| 14 juli 2022 12:00 |