Film

Skribent

EliSophie Andrée

27 september 2023 | 19:20

Glittrigt musikaläventyr i Disneys "Önskan" - nya trailern är magisk

Var försiktig med vad du önskar dig... Om det såklart inte är Disneys kommande storfilm "Önskan" som kommer på bio 22 november.
Har du precis slutat nynna på "Let it go" från "Frost"? Då behöver du inte vara utan trallvänliga låtar i huvudet länge till för snart är Disneys storsatsning "Önskan" redo för att ta över. 
 
I "Wish" eller som den då kommer heta på svenska: "Önskan" får vi följa sjuttonåriga Asha som är i desperat behov av hjälp. Asha väljer att se upp mot den stjärnbeströdda himlen och helt enkelt, önska sig något på en fallande stjärna. 
 
 
Men Ashas önskan besvaras inte hux flux utan istället får hon en kosmisk kraft i form av ett litet energiknippe vid namn Star som kanske mer stjälper än hjälper Asha. 
 
Det kommer bli nyskriven musik från bland annat artisten Julia Michaels och roliga sidekicks när Disney för första gången på länge går tillbaka till en originalberättelse som varken har superhjältar eller animerade förlagor att förlita sig på.
 
Filmen är dessutom inspirerad av Disneys hundraårsjubileum och ska (som går ganska lätt går att förstå) visa på hur önskningar kan bli verklighet. 
 
D87067d7e03ace53bfd639a1ce6eb2a1 asha and king magnifico wish character posters rel
Ariana DeBose (West Side Story) spelar huvudrollen med Chris Pine som ondskefull konung.
 
Bakom "Önskan" är det skaparna till "Frost" som står för regin och storyn. Med "Önskan" vill de dessutom fortsätta trenden gällande Disneyprinsessor som tar egna initativ, har egna drivkrafter och tydliga mål. "Vi kallar de hellre för Disneyhjältinnor än prinsessor" säger regissören Chris Buck om bland annat Asha i "Önskan" och exempelvis Elsa i "Frost". 
 
 
Blir det en lika stor succé som Frost?
| 27 september 2023 19:20 |