Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 juli 2022 | 19:30

Trailern till ”Clerks III” är här

Videobutiksarbetarna från Kevin Smiths kultfilm är tillbaka och den här gången vill de själva göra film.
Smith debuterade med den svartvita indiekomedin ”Clerks” 1994 och filmen, vars enkla story kretsade kring en videobutik, dess personal och kunder, blev snabbt en kultfavorit. Den blev starten på såväl Smiths filmuniversum View Askewniverse som hans karriär och introducerade även paradrollerna Jay (spelad av Jason Mewes) och Silent Bob (Smith själv) som dykt upp i flertal av regissörens filmer.
 
12 år senare gjorde Smith uppföljaren ”Clerks II” med samma huvudrollsinnehavare men i färg och med Rosario Dawson i kvinnliga huvudrollen. Till skillnad från många andra uppföljare var det en ovanligt lyckad sådan som gick hem hos både biopublik och kritiker.
 
 
Medan Smith ägnat sig åt mycket annat senaste åren, som podcasts och standup, så har filmkarriären varit minst sagt svajig. 2016 års skräckkomedi ”Yoga Hosers” var ett praktfiasko och ”Jay and Silent Bob Reboot” kammade inte ens in hälften av sin budget.
 
Därför håller vi tummarna att ”Clerks III” blir lika lyckad, både kvalitets- och framgångsmässigt, som föregångarna. Huvudrollsinnehavarna är återigen tillbaka, inklusive Dawson och Mewes och den här gången kretsar filmen kring Randal (Jeff Anderson) som efter att ha överlevt en hjärtattack vill göra en film med Dante (Brian O’Halloran) om deras liv.
 
Se trailern här:
 
 
"Clerks III" har amerikansk premiär i september.
| 6 juli 2022 19:30 |