Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 december 2023 | 09:53

Trailern för "Grand Theft Auto VI" har över 100 miljoner visningar

Rockstar Games nästa stora spel släpps någon gång under 2025 till Playstation 5 och Xbox Series X/S.
Senare i eftermiddag var det tänkt att världen skulle få se det hett efterlängtade spelet "Grand Theft Auto VI" för första gången, men på grund av att trailern läckte tidigare fick Rockstar Games lägga ut den flera timmar tidigare.
 
Trots det har den första trailern för spelet omkring 100 miljoner visningar på YouTube. "Grand Theft Auto" är helt enkelt ett av de största varumärkena i branschen.
 
 
"Grand Theft Auto VI" utspelar sig i Leonida och staden Vice City som vi känner igen från spelet "Grand Theft Auto: Vice City" från 2002. Då utspelade det sig på 80-talet, men den här gången är det nutid som gäller – med influencers och sociala medier.
 
Spelet kretsar kring huvudpersonen Lucia, som tar sig ut från fängelset för att återigen utföra brott tillsammans med sin pojkvän. Mer än så vet vi egentligen inte om berättelsen. Det har tidigare ryktats om att spelet ska ha två spelbara karaktärer, men det återstår att se.
 
- Med "Grand Theft Auto VI" fortsätter vi att tänja på gränserna för vad som är möjligt i uppslukande och berättelsedrivna upplevelser i en öppen värld. Vi ser fram emot att få dela vår nya vision med spelare över hela världen, säger Rockstar Games grundare Sam Houser i ett pressmeddelande.
 
Spelet släpps till Playstation 5 och Xbox Series X/S någon gång under 2025. Det verkar alltså som att det dröjer ännu längre innan det dyker upp på PC. Föregångaren har sålts i över 190 miljoner exemplar, så det ska bli spännande att se vilka siffror det här kan uppnå.
 
Ser du fram emot "Grand Theft Auto VI"?
| 5 december 2023 09:53 |