Film

Skribent

Anders Eklöf

11 april 2022 | 14:00

Trailer: "Your Name"-regissörens nya handlar om magiska dörrar

I "Suzume no Tojimari" av Makoto Shinkai följer vi en tonårsflicka som hittar magiska dörrar som leder till olika platser runt om i Japan.
Den japanska regissören Makoto Shinkai som har gjort enorm internationell framgång med sina animerade filmer "Your Name" (2016) och "Weathering with You" (2019), har nu en ny film på gång.
 
Den kommande filmen heter "Suzume no Tojimari", vilket ungefär betyder att "Suzume låser upp dörrarna". Ta en titt på den första trailern.
 
 
 
Filmen handlar om tonårsflickan Suzume, vars liv i småstaden Kyushu vänds upp och ner när hon hittar en mystisk dörr i ett övergivet badhus. Den visar sig leda till andra liknande dörrar runt om i Japan, som dock skadar den som försöker öppna dem.
 
Med hjälp av en ung man som redan letar efter dörrarna är det upp till Suzume att stänga de mystiska portalerna. Av trailern att döma väntar som vanligt riktigt snygga animationer.
 
Till sajten io9 berättar Shinkai att filmen handlar om avslut och att tittaren förhoppnings kommer tänka på "hur man kan stänga de många dörrarna vi lämnar öppna".
 
"Suzume no Tojimari" har biopremiär den 11 november i Japan, men än så länge finns inget datum för en västerländsk premiär. Med tanke på framgångarna för de tidigare filmerna, lär den i alla fall komma hit för eller senare.
 
"Your Name" slog snabbt en rad olika biorekord världen över, medan "Weathering with You" skickades som Japans bidrag i Oscarsgalan 2020. "Your Name" ska få en live action-remake av Lee Isaac Chung, som gjort filmen "Minari".
 
Vad tycker du om Makoto Shinkais filmer?
| 11 april 2022 14:00 |