Film

Skribent

Josefine Krischausky

20 november 2022 | 16:00

Nicolas Cage gör sin första western-roll i "The Old Way" – se trailern

Det actionfyllda hämnddramat får premiär i början av 2023.
Genom åren har vi sett Nicolas Cage göra roller i flera olika genrer, men först nu har det blivit dags för skådespelaren att göra sin western-debut. I början av nästa år syns han i huvudrollen i det actionfyllda hämnddramat "The Old Way", som nu har fått en trailer.
 
"The Old Way" följer den kallblodiga revolvermannen Colton Briggs, som numera är en pensionerad familjefar. Efter att hans fru blivit mördad ger han sig ut för att hämnas på de skyldiga, med sin tolvåriga dotter (Ryan Kiera Armstrong, tidigare i år aktuell i nyversionen av "Eldfödd") vid sin sida. 
 
För regin står Brett Donowho, främst känd för actiondramat "Acts of Violence" med Bruce Willis. Se trailern till "The Old Way" här:
 
 
"The Old Way" är dock inte den enda aktuella westernfilmen för Cage. Skådespelaren syns dessutom i det kommande dramat "Butcher's Crossing", även där i huvudrollen. I en tidigare intervju med Deadline berättar Cage att han länge har sett fram emot att få ge sig in i genren. 
 
– Efter 43 år i filmvärlden, har jag först nu blivit inbjuden till den viktiga och historiska western-genren. För någon som är född och uppvuxen i väst, är detta en annan bra matchning som det länge har varit dags för. 
 
"The Old Way" får biopremiär i USA den 6 januari, men det är ännu inte bekräftat när filmen blir tillgänglig för svensk publik. 
| 20 november 2022 16:00 |