Serie

Skribent

MovieZine

11 november 2020 | 09:40

Trailerpremiär: Isande mysterium i Viaplays "The Head"

En "The Thing"-inspirerad thrillerserie får streamingpremiär den 6 december.
Här är den officiella trailern för Viaplays nya dramasatsning "The Head" - med flera svenska skådespelare i den internationella rollistan.

"The Head" utspelar sig på en forskningsstation på Sydpolen dit vintersäsongen vilket innebär att solen inte lär lysa under de närmsta månaderna. Ett litet team med biologen Arthur Wilde i spetsen, stannar kvar för att undersöka klimatförändringarna.

Men när sommaren återvänder finner biologens avlösare Johan Berg forskningsstationen tom och teamet som varit kvar under vintern är antingen döda, eller försvunna. Johan befinner sig plötsligt mitt i jakten på en mördare, och hans fru Annika är dessutom en av de saknade.

För att ta reda på vad som hänt behöver Johan förlita sig på Maggie, en ung doktor som är den enda i teamet som överlevt. Eller är hon verkligen det?
 
Kolla in trailern:
 
 
I rollerna ser vi bland andra internationellt kända John Lynch ("The Terror"), Katharine O'Donnelly ("Mary Queen of Scots"), Alexandre Willaume ("Hidden - förstfödd") och Amelia Hoy ("Killing Eve"), tillsammans med Hannes Fohlin ("Vår tid är nu"), Richard Sammel ("Casino Royale"), Àlvaro Morte ("La casa de papel"), Sandra Andreis ("Box 21") och japanska popstjärnan Tomohisa Yamashita.

"The Head" är en engelsk-dansk thriller i sex delar som har premiär på streamingstjänsten Viaplay 6 december.
| 11 november 2020 09:40 |