Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2023 | 06:00

Svenska dykarthrillern har fått en engelskspråkig remake - se trailern till "The Dive"

Nu dyker den upp igen - "The Dive" är en tyskproducerad, engelskspråkig nyinspelning av svenska "Breaking Surface". Igår hade filmen sin världspremiär i München.
Minns ni 2020 års "Breaking Surface"? Om inte så har ni missat en riktig nagelbitande till thriller, och ett starkt bevis på att Sverige kan göra grym genrefilm.
 
Joachim Hedén stod för regin - häromdagen gästade han Filmfest München och galapremiären av remaken "The Dive". Den tyska produktionen är inspelad på engelska för en global publik, men handlingen följer i stort sett samma spår. Två systrar med passion för dykning råkar ut för en olycka på havets botten. En kamp mot klockan, och syret som sakta går åt, kan börja...
 
Filmsajten Collider, som fick premiärvisa trailern, jämför filmen med andra överlevnadsthrillers där ett fåtal personer lämnas åt sitt eget öde och naturens makter. Förra höstens "Fall" blev exempelvis en stor framgång på bio i USA där den spelade in sju gånger sin budget.
 
Och visst ser det lovande ut? Kolla in trailern:
 

Hedén, som regisserade den svenska versionen med Moa Gammel i huvudrollen, har själv inte varit inblandad i nyinspelningen. Men efter att ha sett filmen på tisdagens premiär låter han nöjd med resultatet:
 
- Jättekul att få se en annan version av i princip samma historia. Sen har regissören Maximilian Erlenwein gjort en bearbetning av manus, så det är fel att kalla det för en ren remake. Det är snarare en tolkning av samma historia. Här finns absolut tillräckligt mycket nya saker för att "The Dive" ska kunna stå på sina egna ben. Det var bra, roligt och intressant att se hur olika samma historia kan gestaltas, säger Joachim Hedén till MovieZine.
 
"The Dive" får amerikansk biopremiär den 25 augusti. När och var den dyker upp i Sverige återstår att se.
| 29 juni 2023 06:00 |