Film

Skribent

Thomas Linnaeus

30 juli 2023 | 05:10

Trailerpremiär! Blodig och brutal återkomst för Jigsaw väntar i “Saw X”

I höstmörkret släpps “Saw X” och här återvänder Jigsaw med sina sadistiska utmaningar för att straffa bluffmakare i Mexiko.
Likt Ghostface i nya “Scream”-filmerna och Michael Myers i senaste “Halloween”-trilogin, gör sig även Jigsaw redo för att återvända till bioduken.
 
Trailern till “Saw X” har precis släppts och ännu en gång är Tobin Bell tillbaka som den iskalla och beräknande psykopaten, som fångar offer och låter de “utmana” sig själv i brutala (och ja, fysiskt krävande) lekar.
 
 
Istället för att vara en regelrätt uppföljare, spolar nya filmen tillbaka tiden till händelseförloppet mellan “Saw” och “Saw II”. Här reser Jigsaw till Mexiko för att bota sin cancer med en experimentell medicinsk procedur. Dessvärre visar sig allt vara en bluff och vår huvudperson bestämmer sig för att hämnas på ett sätt som bara Jigsaw kan.
 
På registolen sitter Kevin Greutert som arbetat länge med skräckserien. Förutom att han regisserat “Saw VI” och “Saw 3D” har han även klippt nästan alla av filmerna. Amerikansk biopremiär för “Saw X” blir den 29 september. Förhoppningsvis behöver vi i Sverige inte vänta alltför länge på denna blodiga uppföljare.
| 30 juli 2023 05:10 |