TRAILER

Skribent

MovieZine

15 november 2023 | 15:05

Trailerpremiär: "Madame Web" är nästa superhjälte från Spider-Mans värld

Dakota Johnson, Sydney Sweeney och Emma Roberts syns i huvudrollerna.
"Madame Web" är titeln på nästa superhjälte-spinoff som kommer från Spider-Mans universum.
 
I serietidningarna skildras Cassandra Webb som en äldre kvinna, men här har man uppenbart valt en annan riktning. Dakota Johnson, för många mest känd från "Fifty Shades of Grey"-filmerna, byter nu smisk mot superkrafter och spelar en mutant som kan förutse framtiden. Den första trailern presenterar oss för en ond Spider-Man-liknande skurk, och inte minst en rad andra hjältar som Spider-Woman (spelad av Sydney Sweeney).
 
- Jag har alltid älskat Marvel-filmer och Madame Web kändes väldigt lockande. Den här filmen utspelar sig innan hon hamnar i rullstol. Hon är hyperintelligent och har hjärnan som sin främsta superkraft. När Cassie börjar utforska sina syner tror hon att hon håller på att tappa greppet, berättar Dakota Johnson.
 
Bakom den här Marvel-adaptionen står Sony Pictures, som tidigare gett oss biosuccén "Venom" och biofloppen "Morbius" - båda med fokus på antihjältar från Spider-Mans skurkgalleri. "Madame Web" har beskrivits som studions svar på "Doctor Strange", och kan kanske också liknas vid Professor X.
 
Regissören SJ Clarkson säger:
 
- Madame Web liknar ingen annan superhjälte. När vi tänker på Spider-Man som flyger genom luften eller Venom som förvandlas är det mytiskt. Hennes krafter är psykologiska. Det tyckte jag var oerhört spännande.
 
"Madame Web" får biopremiär på Alla hjärtans dag, den 14 februari 2024. Vad tycker ni om den första trailern?
 
| 15 november 2023 15:05 |