Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 juni 2022 | 15:00

Billy Porters regidebut: en tonårsfilm med transtema

Nu kan du se trailern för den prisbelönade ”Pose”-stjärnans regidebut, en John Hughes-liknande kärlekshistoria med hbtq-tema.
Via sin Tony- och Grammy-belönade insats i ”Kinky Boots” på Broadway och sin Emmy-belönade roll i ”Pose” blev Billy Porter en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen på Times lista 2020. Nu kliver han efter en snart 30-årig karriär bakom kameran när han regidebuterar med långfilmen ”Anything’s Possible”, rapporterar Variety.
 
Dramakomedin, med starka vibbar av John Hughes tonårsfilmer från 1980-talet, följer high school-studenten Kelsa (nykomlingen Eva Reign) och hennes relationer med pojkvännen Khal (Abubakr Ali), vännerna och ensamstående mamman (Renée Elise Goldsberry, ”Hamilton”).
 
Kelsa, liksom skådespelaren Reign (tidigare journalist), är trans men Porter försäkrar om att det inte är någon hbtq-tragedi vi kan vänta oss utan snarare en film med gott om glädje och hopp.
 
- Det är en aspirerande historia. Den är nästan som en saga. Vi kan sådant. Det är en titt på vad det kan vara. Det är vad vi som konstnärer får göra - se på vad vi kan vara och borde vara.
 
Det låter perfekt så här när Pride närmar sig och med succén ”Heartstopper” kan vi bara hoppas på att det leder till fler inspirerande kärlekshistorier om hbtq-ungdomar. Filmen, som kostade 10 miljoner dollar och filmades på 25 dagar, har premiär på Amazon Prime Video den 22 juli i år. Du kan se trailern här:
 
| 4 juni 2022 15:00 |