Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 januari 2023 | 11:30

Trailer: Påkostade sci-fi-serien "Foundation" återvänder i sommar

En ny kris hotar mänskligheten i andra säsongen av Apples ambitiösa sci-fi-drama. Säsong 2 av "Foundation" släpps i sommar.
Den första säsongen av den påkostade adaptionen av Isaac Asimovs hyllade sci-fi-berättelse släpptes under hösten 2021, nu vet vi att fortsättningen släpps under sommaren 2023.
 
Lee Pace, Jared Harris, Lou Llobell och Leah Harvey återvänder till rollerna från den första säsongen av "Foundation", trots att händelserna i fortsättningen kommer att kretsa kring en ny "kris" mot mänskligheten många år in i framtiden.
 
Handlingen i Isaac Asimovs "Stiftelsetrilogin" utspelar sig under tusen års tid och berättar historien om hur psykohistorikern (en matematisk teknik för att förutspå hur stora mängder av människor kommer att agera vid olika situationer) och matematikern Hari Seldon (Harris) först förutspår det intergalaktiska imperiets fall - efter 10 000 år vid makten. För att sedan ta oss igenom vad som faktiskt händer under de kommande tusen åren.
 
Här är en första titt på den andra säsongen av "Foundation":
 
 
Berättelsen har länge ansetts vara omöjlig att adaptera på grund av att den utspelar sig under så lång tid, men tv-skaparen David S. Goyer ("The Dark Knight") har lyckats knäcka nöten. Goyer berättade för MovieZine att det kommer krävas åtta säsonger för att göra berättelsen rättvisa:
 
- Pitchen var över två timmar lång. Men jag berättade att det skulle röra sig om en episk resa, ett tusenårigt parti schack och att om vi skulle ha tur nog att få berätta klart hela vår historia på det sätt jag ville - så skulle vi behöva åtta säsonger för att göra det på bästa möjliga sätt.
 
Nu återstår det bara att se huruvida Apple TV+ kommer låta Goyer göra alla åtta säsonger.
| 5 januari 2023 11:30 |