Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 november 2019 | 21:35

Trailer: Nu vet vi varför det finns mer än en påve i "The New Pope"

"Alla i världen borde veta vem påven är. Det är inte fåfänga, det är nödvändigt".
Den Oscarsvinnande regissören Paolo Sorrentinos "The Young Pope", med Jude Law i huvudrollen som påven, var minst sagt en väldigt speciell miniserie. Det lättaste sättet att beskriva Laws insats, för de som inte såg serien, är att föreställa sig hur världen hade kunnat se ut om Kevin Spacey-karaktären Frank Underwood (från "House of Cards") hade valts till påve istället för amerikansk president. I neonljus, gudomliga dräkter och passande musik...
 
"The Young Pope" var däremot tänkt som en miniserie, så när Sorrentino insåg att han hade mer han ville utforska påve-världen, bestämde han sig alltså för att skapa den helt nya serien "The New Pope" - med John Malkovich i påve-rollen. Som på sätt och vis ändå får ses som en inofficiell säsong 2 till Laws vända som påve. Särskilt med tanke på att den nya serien, vilket den nya trailern avslöjar, kommer att ha två aktiva påvar samtidigt. Vilket mirakel!
 
 
"The New Pope" får svensk premiär någon gång under december här i Sverige, till skillnad från i USA där de får vänta tills i januari.
 

Läs också: "The New Pope" visar upp påven från sin sexigaste sida

 
Kommer du att ge "The New Pope" en chans i december? Kommentera gärna nedan!
| 3 november 2019 21:35 |