Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2023 | 16:30

Trailer: Nicholas Hoult har Dracula till chef i komedin ”Renfield”

Och Dracula spelas av ingen mindre än Nicolas Cage…
Att ha en krävande chef och ett jobb som man aldrig riktigt kan släppa är säkert något som många kan identifiera sig med. Men var åtminstone glad för att du slipper kidnappa nunnor och cheerleaders för din boss att käka upp. Jo, den hunsade Renfield har ett minst sagt annorlunda jobb men så är han anställd av självaste greve Dracula.
 
En ny skräckkomedi fokuserar på en av sidokaraktärerna i Bram Stokers klassiska skräckroman. Handlingen är förflyttad till nutid och långt från Transylvanien, till en amerikansk småstad som snart kommer få se på blodbad. Hugg in på den första trailern där självaste Nic Cage dyker upp i slutet med sina löständer:
 
 
”Renfield” bygger på en idé av ”The Walking Dead”-skaparen Robert Kirkman och har, förutom Hoult och Cage, även Awkwafina i rollistan. För regin står Chris McKay som gav oss ”The Lego Batman Movie” och ”The Tomorrow War”.
 
Den svenska biopremiären är satt till 14 april.
 
Dracula är en ständigt populär karaktär att återbesöka inom populärkulturen. I år kommer även den mer skräckinriktade "Last Voyage of the Demeter" i regi av André Øvredal, som berättar om det ryska skeppet som fick en oönskad fripassagerare. Där spelas vampyrgreven av Javier Botet.
| 5 januari 2023 16:30 |