Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 december 2019 | 17:00

Trailer: Netflix ställer känsliga frågor med "Messiah"

Netflix inleder 2020 med att ställa frågan om hur vi skulle reagera om Guds son återvände till jorden nu, i ett gränsland mellan politik och sociala medier.
Den nya serien "Messiah" är skapad av Michael Petroni och i rollerna syns bland andra Michelle Monaghan, Mehdi Dehbi, Tomer Sisley och John Ortiz. I en första trailer (nedan) så målas scenariot kring hur världen idag skulle reagera på om någon påstod sig vara Messias. Är det verkligen sant eller är det bara en ovanligt duktig bedragare? Religion har alltid varit en känslig fråga.
 
Netflix beskriver själva sin nya serie såhär, i ett pressmeddelande:
 
"När CIA-officern Eva Geller avslöjar ny information om en okänd man som genom offentliga framträdanden drar till sig stor internationell uppmärksamhet påbörjar hon en utredning om hans ursprung. Allt eftersom mannen drar till sig fler följare, som tror att han kan utföra mirakel, börjar även medier världen över att fascineras av den karismatiska mannen. Geller behöver kämpa mot klockan för att hinna avslöja mysteriet; är han en gudomlig varelse eller en farlig bedragare som riskerar att vända upp och ner på den globala geopolitiska ordningen? Under berättelsens gång vävs flera olika perspektiv samman – en israelisk underrättelsetjänsteman, en präst från Texas och hans dotter, en palestinsk flykting samt journalisten som bevakar händelserna."
 
 
I rollerna syns också Stefania LaVie Owen, Sayyid El Alami, Jane Adams, Melinda Page Hamilton, Wil Traval, Fares Landoulsi, Dermot Mulroney och Beau Bridges. "Messiah" är regisserad av James McTeigue och Kate Woods.
 
Den första säsongen av "Messiah" får premiär på Netflix den 1 januari.
 

Läs också: Nu vet vi varför det finns mer än en påve i "The New Pope"

 
Kommer du ge "Messiah" en chans i januari? Kommentera gärna nedan!
| 3 december 2019 17:00 |