Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2023 | 08:00

Minns du Meg Ryan? Nu gör hon comeback med sin första romantiska komedi på 15 år

Romcom-drottningen från filmer som ”När Harry mötte Sally” och ”Sömnlös i Seattle” gör comeback i ”What Happens Later”.
Under 80- och 90-talet etablerade sig Meg Ryan som en av kärleksfilmernas främsta stjärna. Filmer som ”När Harry mötte Sally”, ”Sömnlös i Seattle” och ”Du har mail” blev snabbt klassiker. Men vad hände sen?
 
Nu 61-åriga Meg Ryan har inte varit lika flitig framför kameran på senare år, men debuterade faktiskt som regissör med 2015 års krigsdrama ”Ithaca” - kanske ett otippat val av genre. Nu är hon dock hemma i romcomträsket (för första gången sedan 2008!) med en ny film som hon både har skrivit, regisserat och haffat huvudrollen i - ”What Happens Later”.
 
Det ska handla om Willa och Bill, två ex som inte har träffats på åratal. Men så blir de insnöade på samma flygplats och tvingas se tillbaks på sitt gamla liv ihop. Och kanske omvärdera känslorna? Vem vet. ”Arkiv X”-stjärnan David Duchovny är hennes motspelare.
 
 
- Den har ett släktskap med filmer från 1940-talet, med den typen av smågnabb och den rytmen som var vanlig då. Nora Ephron brukade säga att romantiska filmer i hemlighet är otroliga verktyg för att kommentera på samtiden, och det gör vi här, berättar Ryan för EW.com.
 
Filmen får USA-premiär den 13 oktober.
| 31 augusti 2023 08:00 |