Film

Skribent

MovieZine

9 februari 2023 | 15:50

Idris Elba är snart tillbaka som John Luther

Se trailern till "Luther: The Fallen Sun", filmen som fortsätter på den populära tv-serien. Premiär på Netflix i mars.
Den populară brittiska crimeserien "Luther" gick i fem säsonger mellan 2010 och 2019. Den hann vinna en Golden Globe och få flera Emmy-nomineringar, men gjorde framför allt Idris Elba till en filmstjärna (och en populär Bondkandidat, enligt många). Här spelar Elba en hängiven mordutredare som har svårt att skydda sig från de mörka fallen han tar sig an.
 
Serien är nedlagd, men nu kommer något som fansen har väntat på. I mars släpper Netflix långfilmen "Luther: The Fallen Sun" som fortsätter på - och kanske avslutar? - den plågade karaktärens historia.
 
I filmen terroriserar en kallblodig seriemördare London samtidigt som den briljante men vanärade utredaren John Luther sitter bakom lås och bom. Han kan inte släppa att han aldrig fångade den cyberpsykopat som nu hånar honom, och bestämmer sig för att rymma och slutföra uppdraget till varje pris.
 
Se trailern här:
 
 
Medverkar gör också Cynthia Erivo, Andy Serkis och Dermot Crowley, som är tillbaka i rollen som Martin Schenk. "Luther: The Fallen Sun" får global premiär på Netflix den 10 mars.
| 9 februari 2023 15:50 |