Film

Skribent

Jakob Åsell

1 oktober 2020 | 21:50

Trailer: Hämningslös action i återfunna 80-talsrullen "Action U.S.A."

Spänn fast säkerhetsbältet – för nu åker vi!
Här kommer en nyhet för alla er som inte kan få nog av galna actionrullar från det glada 80-talet.
 
Året var 1989 och stuntmannen John Stewart regidebuterade med en actionrökare som tänder på alla cylindrar. "Action U.S.A." är en högoktanig, actionladdad och överdriven uppvisning i explosioner och praktiska stunts från den ljuvliga eran före digitala effekter. 
 
Såhär lyder filmens synopsis:
 
När du tänker på det breda panorama av VHS-erans actionfilmer, detonerar ditt sinne med snabba bilar, helikopterjakter, svordomar, nakenhet, kokain, knytnävsslagsmål, stulna diamanter, FBI-agenter, defenestrationer, hagelgevär, brinnande människor och Casio-soundtracks. Men tänk om vi berättar att det finns en film som mot alla odds klämmer in allt ovan i 89 minuter, för att inte tala om skottlossningar på soltak, en bil som hoppar över en skolbuss full av skrikande barn, badrums-kyssar plus exploderande bilar, hus OCH fritidsfordon?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Tro det eller ej men det finns faktiskt en handling! Gregory Scott Cummins spelar en "motvilligt heroisk FBI-agent" som får uppdraget att skydda ett vittne (Barri Murphy) efter att maffian mördat hennes pojkvän. Men vägen tillbaka till FBI-högkvarteret visar sig bli en ändlös kavalkad av skottlossningar och explosioner. 
 
Den kultiga rullen var länge förlorad, tills nu.. spana in trailern nedan:
 
 
"Action U.S.A." får en nyrelease i USA genom biografkedjan Alamo Drafthouse och får amerikansk premiär i november. Det är ännu oklart om filmen kommer att visas i Sverige.
 

Läs även: Se den fullkomligt galna trailern till "Borat 2"

| 1 oktober 2020 21:50 |