Film

Skribent

Tobias Andersson

20 juli 2023 | 15:57

Trailer: Snabba åkdon och rappa biltävlingar i ”Gran Turismo”

Filmatiseringen av den omåttligt populära bilsimulatorn ser ut att bli en fin hyllning till både spelet och motorsporten.
”Gran Turismo” är Playstation-spelet som genom årtionden skänkt urhäftiga biltävlingar till den virtuella racingföraren som älskar simracing. När det stod klart att ”Gran Turismo” skulle bli film var det ”District 9”-regissören Neill Blomkamp som fick uppdraget att ta med spelets härliga fartkänsla till vita duken.
 
Nu har Sony (som även ger ut spelet) slungat ut en purfärsk trailer som visar oss hur det är att genomgå motorsportens hårda skola. Vi får se hur en ung kille ger allt för att nå drömmen om att bli motorsportkung och kunna ratta de snabbaste vrålåken och vinna alla tävlingar. Kolla in den fartfyllda trailern nedan.
 
 
Mitt bland alla snabba kärror och ösiga biltävlingar såg vi en hel del kända ansikten susa förbi. I rollerna ser vi bland annat Orlando Bloom (”Sagan om ringen”) och David Harbour (”Stranger Things”) som burdus motorsporttränare. Huvudrollen spelas av Archie Madekwe, ett bekant ansikte från skräckisen ”Midsommar”.
 
Storyn i ”Gran Turismo” är inspirerad av racingföraren Jann Mardenboroughs liv från att vinna e-sport till att bli professionell racingförare ute på verklighetens banor.
 
”Gran Turismo” får biopremiär den 11 augusti.
| 20 juli 2023 15:57 |