Serie

Skribent

Josefine Krischausky

16 september 2022 | 19:00

Evan Peters är Jeffrey Dahmer i ny serie på Netflix – se trailern

Från Ryan Murphy kommer nu "Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story", som ser ut att bli en riktigt obehaglig skildring av en av USA:s mest ökända seriemördare.
Jeffrey Dahmer och hans otäcka brott har gestaltats på film ett flertal gånger tidigare, men nu har det blivit dags för en ny porträttering av den ökände seriemördaren, den här gången i miniserieformat. Snart släpps Netflixserien med den långa titeln "Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story", skapad av Ryan Murphy.
 
Över tio avsnitt kommer det att skildras hur Dahmer under en flera år lång period fortsatte att skörda offer, berättat främst ur de drabbades perspektiv. Mycket fokus kommer även att ligga på bristerna från polisens sida, som ledde till att Dahmer hann mörda totalt 17 tonårspojkar och unga män, innan han till slut åkte fast. 
 
Serien återförenar Murphy med "American Horror Story"-skådespelaren Evan Peters, som tar sig an titelrollen som Dahmer. Medverkar gör också namn som Richard Jenkins och Molly Ringwald, som Dahmers pappa Lionel och bonusmamma Shari. 
 
Med endast några dagar kvar till premiären har Netflix gett oss en första, obehaglig trailer till serien. Kolla in den här:
 
 
"Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" har premiär på Netflix den 21 september. 
| 16 september 2022 19:00 |