Trailer

Skribent

Alexander Svensson

12 oktober 2023 | 22:01

Trailer: En mordgåta sträcker sig över tid och rum i Netflix nya serie “Bodies”

Netflix satsar på ett udda mordmysterium där samma döda kropp hittas vid fyra olika tidpunkter.
Miniserien “Bodies” är det senaste inslaget i kategorin mordmysterier, fast med en hyfsat unik premiss. En död snubbe hittas på en gata i England utan varken identitet eller igennkännbart DNA, och snabbt inser man att samma döda snubbe hittats två gånger tidigare, 1890 och 1941. Även i framtiden, 2053, uppdagas samma kropp. Fyra olika årtal, fyra olika poliser, och samma döing. Vilken härva.
 
Storyn i “Bodies” är baserad på en serietidning med samma namn skriven av Si Spencer. I rollistan hittar vi Stephen Graham (“Peaky Blinders”), Kyle Soller (“Andor”), Amaka Okafor (“The Responder”), Jacob Fortune-Lloyd (“The Queens Gambit”) och Shira Haas (“Unorthodox” och kommande “Captain America: Brave New World”).
 
Av trailern nedan att döma kommer "Bodies" att bjuda på en blandad kompott av tidseror, med scener som utspelar sig under sent 1800-tal såväl som i framtiden. Det verkar också bjudas på en hel del action, ihop med de obduktioner och arkivbesök som är obligatoriska för kriminalserier. En spännande blandning med andra ord.
 
“Bodies” är en bingevänlig miniserie och alla avsnitt släpps därmed samtidigt. Datumet som gäller är den 19 oktober, alltså nästa torsdag, och plattformen är Netflix.
 
| 12 oktober 2023 22:01 |