Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 april 2021 | 23:00

Trailer: En första titt på nya komediserien "Hacks" från HBO Max

Emmyvinnaren Jean Smart leder den nya komediserien "Hacks", som följer en legendarisk komiker vars karriär tycks vara i behov av en nytändning.
Jean Smart har på senare år dykt upp i spännande tv-serier som "Fargo", "Legion" samt "Watchmen" och spelar för tillfället även Kate Winslets mamma i dramathrillern "Mare of Easttown" hos HBO Nordic. Men nu kommer vi alltså att få ta del av en avsevärt roligare sida av henne - och med tanke på att två av hennes tre Emmyvinster kommer från inhopp i sitcomklassikern "Frasier", så är det inte direkt oprövad mark för henne.
 
Handlingen i "Hack" kommer att kretsa kring den legendariska komikern Deborah Vance, som efter att ha varit en ikon och den första kvinnliga komikern att slå igenom stort i USA - nu verkar tjäna bättre på att göra olika själlösa reklamjobb. När det blir klart att hon ska ställa upp med en ny standup-show i Las Vegas, så plockas en 25-årig outcast in för att hjälpa till med att skriva skämt som passar en yngre publik.
 
Även om serien säljs in som en komediserie, så verkar det i alla fall på trailern som att seriens skapare kommer att låta Smart få in lite tyngre scener också. Smart!
 
 
Under den första säsongen av "Hacks" så kommer vi vid sidan av Smart även att få se skådespelarna Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins, Kaitlin Olson, Christopher McDonald, Paul W. Downs, Mark Indelicato, Poppy Liu, Johnny Sibilly, Meg Stalter och Rose Abdoo framför kameran. Serien är skapad av manusförfattarna bakom tv-serien "Broad City", Paul W. Downs, Lucia Aniello och Jen Statsky.
 
"Hacks" får amerikansk premiär hos HBO Max den 13 maj. Det är däremot lite oklart när vi kommer att kunna ta del av serien här i Sverige, men med största sannolikhet så dyker serien upp hos HBO Nordic inom en snar framtid också.
 

Läs också: Alla nyheter på HBO Nordic i maj 2021

 
Kommer du att ge "Hacks" en chans? Vilken är din favoritserie med Jean Smart? Kommentera gärna nedan!
| 28 april 2021 23:00 |