Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 augusti 2020 | 10:40

Trailer: Den fjärde säsongen av "Fargo" kommer snart

Den tredje säsongen av den hyllade antologiserien hade premiär under våren 2017, men nu verkar det äntligen som att de nya avsnitten "kommer snart".
Det har varit en lång väntan. Den tredje säsongen togs inledningsvis inte emot riktigt lika väl som de två första säsongerna av "Fargo", när serien både hyllades av kritiker och nominerades till mängder av priser. Det såg därför länge ut som att den tredje säsongen skulle bli seriens sista, men lyckligtvis fick Noah Hawley (seriens skapare) en idé för en ny säsong!
 
Den fjärde säsongen av antologiserien, som alltså alla består av helt fristående säsonger, har beskrivits som skaparens mest ambitiösa hittills. Vi kommer under säsongens gång att få följa två rivaliserande maffiafamiljer, en italiensk och en afroamerikansk, i Kansas City under 1950-talet. För att bevara någon slags fred mellan de olika familjerna tvingas de båda familjeledarna (den ena spelad av Chris Rock) att byta sina yngsta söner med varandra. Rock får uppfostra den italienske maffialedarens son som sin egen, och vice versa. När den italienske maffialedaren plötsligt dör under en enkel rutinoperation på sjukhus - förändras allt.
 
 
Timothy Olyphant, Jack Huston, Jason Schwartzman och Ben Whishaw spelar tillsammans med Chris Rock de största rollerna i vår nya berättelse - medan skådespelere som Jessie Buckley, Uzo Aduba, Salvatore Esposito, Andrew Bird, Jeremie Harris, Gaetano Bruno, Tommaso Ragno, Anji White, Francesco Acquaroli, E'myri Crutchfield och Amber Midthunder också är klara för säsongen.
 
Den planerade premiären av den fjärde säsongen var satt till i början av april i år, men när coronapandemin slog till var seriens två sista avsnitt fortfarande inte helt färdigställda - vilket gjorde att premiären sköts upp på obestämd tid. Den nya teasern ger oss inte något exakt premiärdatum men lovar däremot att serien "kommer snart", vilket sannolikt innebär att man planerar att släppa säsongen innan årets slut.
 
De tre första säsongerna har alla gått att se hos HBO Nordic, som även var bekräftad att visa premiären av den fjärde tidigare i april, så här i Sverige lär vi kunna ta del av de nya avsnitten där.
 

Läs också: Trailerpremiär för den mest ambitiösa säsongen av "Fargo" hittills

 
Är du peppad på att se den nya säsongen av "Fargo"? Kommentera gärna nedan!
| 2 augusti 2020 10:40 |