Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 januari 2020 | 12:50

Trailerpremiär för den mest ambitiösa säsongen av "Fargo" hittills

Familjen är komplicerad, brottsligheten är organiserad - den fjärde "Fargo"-säsongen utspelar sig under ett krig mellan två maffiafamiljer under 50-talet.
Den fjärde säsongen av "Fargo" är utan tvekan en av årets mest efterlängtade - särskilt med tanke på att alla "Fargo"-fans har fått sedan sommaren 2017 på den nya säsongen. I vanlig ordning rör det sig däremot om en fristående säsong, vilken denna gången "är minst dubbelt så ambitiös än de tidigare tre" enligt seriens skapare Noah Hawley.
 
Baserat på den första officiella trailern (nedan) så verkar det uttalandet faktiskt inte vara ett dugg överdrivet. Vi kommer under säsongens gång att få följa två rivaliserande maffiafamiljer, en italiensk och en afroamerikansk, i Kansas City under 1950-talet. För att bevara någon slags fred mellan de olika familjerna tvingas de båda familjeledarna (den ena spelad av Chris Rock) att byta sina yngsta söner med varandra. Rock får uppfostra den italienske maffialedarens son som sin egen, och vice versa. När den italienske maffialedaren plötsligt dör under en enkel rutinoperation på sjukhus - förändras allt.
 
 
Timothy Olyphant, Jack Huston, Jason Schwartzman och Ben Whishaw spelar tillsammans med Chris Rock de största rollerna i vår nya berättelse - medan skådspelere som Jessie Buckley, Salvatore Esposito, Andrew Bird, Jeremie Harris, Gaetano Bruno, Tommaso Ragno, Anji White, Francesco Acquaroli, E'myri Crutchfield och Amber Midthunder också är klara för säsongen.
 
Den fjärde säsongen av "Fargo" får amerikansk premiär den 19 april (exakt tre år efter premiären av den förra säsongen) och kommer att bestå av totalt 10 nya avsnitt. Det är inte bekräftat än, men mest sannolikt släpps de nya avsnitten redan dagen efter den amerikanska premiären på HBO Nordic här i Sverige.
 

Läs också: FX släpper premiärdatum till några av årets mest efterlängtade serier

 
Kommer du att ge den nya säsongen av "Fargo" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 10 januari 2020 12:50 |