Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 juli 2021 | 20:10

Trailer: Demonerna släpps lösa i Neill Blomkamps "Demonic"

"District 9"-regissörens nya skräckfilm, inspelad i karantäntider, skildrar en ansträngd mor- och dotterrelation präglad av otäcka, övernaturliga krafter.
Regissören och manusförfattaren Neill Blomkamp ("District 9") är snart tillbaka med sin första långfilm på över fem år, efter 2015 års "Chappie". Denna gång är det den övernaturlig skräckfilmen "Demonic", som spelades in i hemlighet mitt under pandemin. 
 
I centrum av handlingen finner vi en ansträngd relation mellan en mor och dotter, tillsammans med övernaturliga krafter. När den unga kvinnan försöker komma i kontakt med sin mor genom en simulering blir verkligheten snabbt otäck, när onda demoner råkas släppas lösa. 
 
Huvudrollen spelas av Carly Pope, som tidigare har medverkat i Blomkamp-filmen "Elysium". På rollistan finns även Nathalie Boltt ("District 9", "Riverdale"), Terry Chen ("House of Cards") och Chris William Martin ("Chaos Theory").
 
Se den senaste trailern till filmen här nedan:
 
 
 
"Demonic" hade världspremiär på Filmfestivalen i Berlin i mars, och går upp på amerikanska biografer den 20 augusti. Vilket datum som gäller i Sverige återstår ännu att se. 
| 21 juli 2021 20:10 |