Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 juli 2021 | 14:50

"District 9"-regissören Neill Blomkamp jobbar på ett spel

Regissören som ligger bakom filmer som "District 9", "Elysium" och "Chappie" arbetar på ett multiplayer-spel med en nystartad studio.
Regissören Neil Blomkamp, som är mest känd för filmer som "District 9", "Elysium" och "Chappie", har fått anställning på den nya utvecklingsstudion Gunzilla Games som visionär chef där han ska hjälpa till med en ny multiplayerskjutare. 
 
Gunzilla Games startade upp förra året och har bara påbörjat sitt kommande spel. Studion består av tidigare medlemmar från studior som Crytek, Ubisoft och Electronic Arts. Blomkamp säger till sajten IGN att hans roll kommer vara "en jämlik version av att vara filmregissör".
 
 
Blomkamp berättar att han spelar en del spel och att han har arbetat inom industrin tidigare (bland annat med en misslyckad "Halo"-film med Peter Jackson), men att spelutveckling är nytt för honom. 
 
- Skillnaden från att regissera film är att jag inte kan agera som den enda punkten som styr det kreativa teamet. Du måste se till att du integreras i laget på riktigt. Jag kan komma in med en mycket definitiv synvinkel, men då måste det fungera på två nivåer. Det måste accepteras av det större teamet som rätt kreativ riktning och det måste också vara något som kan integreras i spelets arkitektur på ett sätt som är fördelaktigt för spelet, säger han. 
 
När sajten frågar om hans roll går att likna vid den George R.R. Martin har i utvecklingen av "Elden Ring", där författaren har skapat den grundläggande världen för teamet att bygga en berättelse kring, svarar han "du är på rätt väg". 
 
I övrigt är Blomkamp sparsmakad vad det kommer bli för något spel utöver att det är en multiplayerskjutare med narrativa inslag. 
 
- Jag tycker att idén om science fiction som utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid är väldigt intressant. Begreppsmässigt, liksom ur ett visuellt designperspektiv, är det min favoritzon att vara inne i. 
 
Förutom det kommande spelet har Neil Blomkamp filmen "Demonic" på väg, som har Carly Pope ("Elysium") och Nathalie Boltt ("District 9") i huvudrollerna. 
 
Vad tycker du om regissörens filmer? Tror du att hans spel kan bli bra?  
| 21 juli 2021 14:50 |