Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 juni 2021 | 08:23

George R.R Martin-spelet "Elden Ring" släpps 2022

From Software har gett oss trailer, bilder och datum för det mörka fantasyäventyret "Elden Ring".
För några år sedan fick vi veta att "A Song of Ice and Fire"-författaren George R.R Martin skulle ge sig in i spelbranschen, då han skrivit manuset till "Dark Souls"-skaparnas nästa spel "Elden Ring". 
 
Sedan dess har det varit ganska så tyst om projektet, men under eventet Summer Game Fest fick vi en rejäl trailer för det kommande spelet. 
 
 
Den kanske största nyheten är att "Elden Ring" släpps den 22 januari 2022, till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC. 
 
Spelet utspelar sig till skillnad från utvecklarnas tidigare titlar i en öppen värld, med dygnscykel och väder. Det ska även gå att spela fyra spelare tillsammans.
 
- Med "Elden Ring" har vi använt all vår expertis av actionrollspelsgenren som odlats fram genom "Dark Souls"-serien för att skapa en djärv, klassisk utveckling av genren, säger regissören Hideki Miyazaki. 
 
Så här beskrivs spelet: "Spelaren kommer att resa över en noggrant handgjord värld drypt i blod och bedrägeri orsakad av en mängd olika karaktärer med sina egna unika motiv för att hjälpa eller hindra spelarens framsteg, motståndare med djupgående bakgrunder och fruktansvärda varelser. Under sina äventyr väljer spelarna ödet för detta förbannade land genom att avslöja dess hemligheter och myter".
 
Vad tycker du om deras tidigare spel? 
| 11 juni 2021 08:23 |