Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juni 2019 | 18:00

George R.R. Martin ger sig in i tv-spelsbranschen

Författaren bakom den populära fantasybokserien ”A Song of Ice and Fire” har gett sig in i spelbranschen i ett samarbete med ”Dark Souls”-utvecklarna From Software.
Under Microsofts presskonferens på spelmässan E3 visades spelet ”Elden Ring” som är utvecklat av From Software, som tidigare gett oss moderna klassiker som ”Dark Souls”, ”Bloodborne” och senast ”Sekiro: Shadows Die Twice”.

Det mest spännande med titeln är dock att den bästsäljande fantasyförfattaren George R.R Martin, som har skrivit den populära bokserien ”A Song of Ice and Fire” som den nyligen avslutade tv-serien "Game of Thrones" bygger på är, är med på tåget.

I ett pressmeddelande säger George R.R Martin att det varit ett nöje att bygga världen som "Elden Ring" utspelar sig i tillsammans med From Software och att han ser fram emot att folk ska få se vad det har att erbjuda.
 
 
Kanske är den här avstickaren till spelbranschen anledningen till att den femte boken i ”A Song of Ice and Fire”-serien ”The Winds of Winter” verkar dröja?

I en intervju med Microsoft säger regissören Hidetaka Miyazaki att spelet kommer ha en öppen värld och det kommer vara studions största spel hittills. Han nämner även att det kommer innehålla ”unika och skräckinjagande bossar”.

I dagsläget vet vi inte när "Elden Ring" släpps men det är i alla fall klart att det kommer till Xbox One, PS4 och PC.

Anders Eklöf
| 10 juni 2019 18:00 |