Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 augusti 2023 | 13:00

Trailer-premiär: Chilenska diktator-vampyrer i ”Spencer”-regissörens nya

Pablo Larrain, regissören bakom ”Jackie” och ”Spencer”, ger oss denna gång en fascistisk diktator-vampyr i Chile. Se trailern här.
Chilenska filmskaparen Pablo Larrain har fascinerat filmpubliken sedan 2005 års debut ”Fuga”, om en seriemördare besatt av John Travoltas karaktär i ”Saturday Night Fever”. Han har sedan dess imponerat med internationella biopics som ”Jackie” och ”Spencer”.
 
Nu återgår han till både sina chilenska rötter och mörkare teman med vampyrfilmen ”El Conde” (The Count). Det är en svart skräckkomedi som utspelas i i en parallell värld kopplad till Chiles historia. Här är verklige, fascistiska diktatorn Augusto Pinochet (Jaime Vadell, ”No”) en vampyr som lever gömd på en herrgård och efter 250 år bestämmer sig för att sluta dricka blod och ge upp det eviga livet som blodsugare.
 
Den svartvita filmen erbjuder en tydlig, konstnärlig kontrast mot årets mer kommersiella vampyrfilmer ”Renfield” och ”The Last Voyage of the Demeter”. Larrain är alltid en spännande regissör och hans variant på vampyrgenren blir tveklöst intressant.
 
- Med hjälp av svart komedi vill vi observera, förstå och analysera händelserna som har inträffat i Chile och världen under de senaste 50 åren. Vi är helt övertygade om att vi kommer att göra det bra och det kommer utan tvekan att bli ett äventyr - en krävande inspelning, men väldigt inspirerande och meningsfullt, säger han själv om filmen.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har premiär på Venedigs filmfestival 31 augusti och släpps på Netflix 15 september.
 
Är du sugen på att se ”El Condo”?
| 13 augusti 2023 13:00 |