TRAILER

Skribent

MovieZine

19 oktober 2023 | 10:00

Trailerpremiär för "Börje" - dramaserien om hockeylegendarens episka resa

Den storslagna dramaserien i sex delar handlar om Börje Salmings genombrott i NHL och hans karriär från Kiruna till Toronto.
Viaplay bjuder in tittarna på en minnesvärd resa till 1970-talets NHL, då den svenska hockeyikonen Börje Salming erövrade Nordamerikas tuffaste hockeyliga. Dramaserien "Börje - The Journey of a Legend" som har premiär om bara en månad ska följa legendens imponerande karriär.
 
Huvudrollerna i serien spelas av Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt, och nu har den första trailern släppts. Ett långt smakprov på mer än tre minuter ger smakprov på dramatiska scener i unge Börjes liv samt alla de relationer och nyckelpersoner som varit viktiga längs resan från Kiruna till Kanada.
 
Valter Skarsgård har varit djupt påverkad av sitt arbete med projektet och hade tidigt kontakt med Salming.
 
– Under hela projektet blev det gång på gång så tydligt hur mycket Börje betydde för så många människor. Från första mötet med Börje till hans begravning slogs jag om och om igen av hans storslagenhet, säger Skarsgård i ett pressmeddelande.
 
- Att få se hur han var privat var viktigt att bära med mig hela vägen när jag skulle spela honom. Det är också en sida som alla kanske inte har sett innan. Nu längtar jag till premiären och jag hoppas att publiken kommer att fascineras av Börje och hans liv på samma sätt som jag.
 
"Börje - The Journey of a Legend" släpps på Viaplay den 19 november med nya avsnitt varje söndag.
 
| 19 oktober 2023 10:00 |