Film

Skribent

Thomas Linnaeus

30 augusti 2023 | 16:05

Trailerpremiär: Adam Driver är helt oigenkännlig som mannen bakom Ferrari

Michael Mann är tillbaka i december med racingfilmen "Ferrari".
Äntligen är det dags för Michael Manns kommande racingdrama, "Ferrari", att visa upp sig. Här ser vi en dramatisering av biltävlingen Mille Miglia 1957 som slutade i katastrof. Fokus är på bilmärket Ferrari och i huvudrollen som grundaren Enzo Ferrari, har vi en oigenkännlig Adam Driver som inte längre har sin klassiska kalufs.
 
 
I rollistan ser vi även Penélope Cruz som frugan Laura Ferrari, Patrick Dempsey som racingföraren Piero Taruffi, och Shailene Woodley som älskarinnan Lina Lardi. Trailern bjuder på fantastiska vyer från Italien, där bland annat Colosseum visas upp i all sin prakt.
 
Mann är mest känd för actionthrillern “Heat” med Al Pacino och Robert De Niro. De senaste åren har han varit rätt anonym, och den senaste filmen han gjorde var “Blackhat” som fick ljumma recensioner. Lyckligtvis verkar det som att Mann hittat tillbaka igen, för trailern för “Ferrari” är rejält spännande.
 
Filmen bygger på boken “Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine” och är skriven av Mann och Troy Kennedy-Martin. Smygpremiär för “Ferrari” är redan imorgon på filmfestivalen i Venedig, men i USA är det den 25 december som gäller.
| 30 augusti 2023 16:05 |