Film

Skribent

Josefine Krischausky

27 september 2021 | 19:30

Trailerpremiär: 70-talsfeeling i Paul Thomas Andersons "Licorice Pizza"

"Phantom Thread"-regissörens nya film är en coming-of-age-historia i Hollywoodmiljö, med skådisar som Bradley Cooper och Sean Penn på rollistan.
Paul Thomas Anderson är tillbaka med sin första långfilm sedan den sexfaldigt Oscarsnominerade "Phantom Thread". MGM har släppt en första trailer till den hyllade regissörens nya coming-of-age-historia, med titeln "Licorice Pizza". 
 
"Licorice Pizza" utspelar sig, likt Anderson-filmen "Boogie Nights", i 1970-talets San Fernando Valley. Denna gång följer handlingen en framgångsrik barnskådespelare, som efter att ha börjat high school möts av nya möjligheter och utmaningar, både i arbetslivet och kärlekslivet.
 
På den stjärnspäckade rollistan står välkända namn som Bradley Cooper, Sean Penn, Ben Stiller, Tom Waits och Benny Safdie. Cooper spelar den verklige Hollywoodproducenten Jon Peters, som bland annat arbetade på 1970-talsversionen av "A Star Is Born". 
 
I de centrala ungdomsrollerna medverkar däremot två långfilmsdebutander. Som den unga skådespelaren ser vi artonårige Cooper Hoffman, son till Philip Seymour Hoffman, medan hans nyfunna kärlek spelas av musikern Alana Haim (känd från indierockbandet Haim, åt vilka Anderson har regisserat flera musikvideor).
 
Se trailern till "Licorice Pizza" här:
 
 
"Licorice Pizza" går upp på amerikanska biografer i slutet av året. Det är ännu inte bekräftat när filmen når Sverige, men vi hoppas att väntan inte blir allt för lång.
| 27 september 2021 19:30 |