Film

Skribent

Mats Karlsson

30 augusti 2010 | 16:04

"Toy Story 3" ny etta på biotoppen

Pixar brukar normalt ta hand om förstaplatsen och "Toy Story 3" var inget undantag. Hela 109 000 svenskar valde att se Pixarfilmen i helgen. Nolans "Inception" fick därmed kliva ner till andraplatsen efter att ha huserat på tronen i fem veckor. Av veckans övriga premiärer hamnade "Micmacs" på 15:e plats och "Armadillo" på 16:e plats.

I USA är det exorcism som lockar amerikanarna till biograferna. Skräckfilmen "The Last Exorcism" som produceras av Eli Roth spelade in 21 miljoner dollar under premiärhelgen. Eftersom skräckrullen hade den väldigt blygsamma budgeten av 1.8 miljoner har den redan gått med rejäl vinst. Uppföljare? Ja, med största sannolikhet. På andra plats placerade sig actionthrillern "Takers" med Hayden Christensen i huvudrollen.  Filmen öppnade med 21 miljoner och lyckades också passera sin budget som här låg på 20 miljoner dollar. Ingen av båda nämnda filmerna har för närvarande inget svenskt releasedatum.

Nu till helgen är det dags för Angelina Jolie att visa upp actiiontakterna i Philip Noyces actionrökare "Salt", men för den som är sugen på lite svenskt så får även "I rymden finns inga känslor" premiär på fredag.

Kolla in hela topplistan här

| 30 augusti 2010 16:04 |