Serie

Skribent

MovieZine

5 september 2023 | 09:30

Bildextra: "Tore" med William Spetz är höstens svenska Netflix-serie

En feelgoodbad-serie med William Spetz, Peter Haber och Sanna Sundqvist får streamingpremiär 27 oktober.
Idag släpper Netflix premiärdatum och de första bilderna ur "Tore". Den svenska serien kallas för "en feelgoodbad-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont och samtidigt försöka ta reda på vem man egentligen är". 

När den 27-årige Tore (William Spetz) förlorar den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka gör han allt för att trycka undan sin sorg. På dagarna jobbar han vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och börjar flirta med den nye floristen Erik. Om nätterna etablerar han sig på en partybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger.
 
En ny och vacker men riskfylld värld öppnar upp sig för Tore, men hans bästa vän Linn (Sanna Sundqvist) och kollegorna på begravningsbyrån börjar snabbt oroa sig för att han är på väg att tappa fotfästet i sina desperata försök att fly verkligheten.
 
MovieZines skribent Katarina Emgård såg det första avsnittet på Way Out West-festivalen i augusti. "Smärtsamt och alldeles underbart i en känslokarusell utan slut" skriver hon i sin recension.
 
 
Serien är skapad och skriven av William Spetz med regi av Erika Calmeyer. Den består av sex avsnitt och i rollerna syns även Peter Haber och Hannes Fohlin.
 
"Tore" har global premiär på Netflix den 27 oktober.
| 5 september 2023 09:30 |