Skribent

Hampus Wåhlin

7 juli 2014 | 17:00

Topp 5 på Tuben: v. 27

Vilka var störst, bäst och vackrast på världens populäraste videosajt denna vecka? Läs, se och kommentera veckans topp 5 på YouTube.
Då var det dags igen. Ny vecka av klipp, pranks och reklamfilmer. Musik, dolda kameran och Pridefestivalen i San Francisco är huvudteman för soliga vecka 27.

5. "Ariana Grande - Problem I Ten Second Songs 20 Style Cover"


Den sjungande Jack Sparrow-kopian är tillbaka med en ny låt tolkad i 20 olika stilar. Han levererar kanske inte de mest träffsäkra röstimitationer. Artisternas stildrag däremot är så gott som identiska med originalen vilket gör hans video riktigt underhållande. 

4. "Burger King Proud Whopper"


Självklart skulle även Burger King utnyttja Pride-veckan i San Francisco. Tyvärr kunde man önska att de var mer kreativa än så här. Syftet var gott, men knappast ett unikt marknadsföringsknep. Kampanjfilmen, som ska stödja HBTQ, visar när kunder beställer den ack så mystiska burgaren "Proud Whopper". Alla frågar nyfiket vad det är för något utan något vidare svar från personalen. Vad gör den speciell? Se klippet så får ni se.

3. "Milk Music -- A New Way to Discover Music"


Samsungs nya app ska hitta musiken som du gillar, får dig att dansa och som du inte hört än. Hittills är jag själv mestadels förvirrad hur den faktiskt fungerar och varför jag ska välja den framför de dussintals redan väletablerade tjänster som exempelvis Spotify, Pandora, Lastfm redan erbjuder. 

... Och vem vill egentligen "Mjölka Musik" (om det nu är vad namnet syftar på)?

2. "29 Celebrity Impressions, 1 Original Song - Rob Cantor"


Olikt den från Ten Second Songs, så kan den här snubben ge kungliga tolkningar på (de flesta) röster. Vad som är ännu mer bisarrt med videon är dock hans förmåga att sjunga som kvinnor. Han gör en bättre Gwen Stefani än Gwen Stefani själv. 

1. "Нападение байкеров на машину! (с неожиданным концом!)"


För er som inte talar ryska så säger titeln ungefär: "Bikers attack on a car (with a surprise ending)". Utan att förstöra överraskningen så börjar klippet med att ett gäng motorcyklister ger sig på en billist som tydligen har misskött sig i trafiken. Lyckligtvis slutar det inte helt olyckligt för honom.

Vilket klipp var bäst? Vilket klipp saknade du? Kommentera nedan.
| 7 juli 2014 17:00 |