Episode

Skribent

Hampus Wåhlin

8 juni 2014 | 23:15

Topp 5 på Tuben: v.23

GoT-kritik, kokt Coca Cola och en gråtande pappa. Vecka 23 levererar ett klassiskt men kul utbud av blandade klickmonster.
Istället för att gå som katten runt het gröt med en inledande kommentar om de 5 utvalda klippen så tycker jag vi ger oss in i fajten med en gång.

5. "Beats by Dre | The Game Before The Game"


Det tog mig pinsamt lång tid att inse att det var en reklam jag såg på. Men efter ett tag tyckte jag att det var lite väl många snubbar med hörlurar för att bara vara ett artistiskt stildrag i kortfilm. Beats by Dre levererade i och för sig ingen kortfilm eller någon särskilt nytänkande reklam, men jag förstår varför den fick uppmärksamhet. Sex, business, träning och tung musik sammanfattar den 5 minuter långa reklamen.

4. "57 Chevy on his 57th birthday a promise"


Om du inte har råd med din drömbil kanske din käre son eller dotter köper en till dig när du blir äldre. Lite som en motsats-tomte. Så se till att fostra era barn riktigt fint nu så står kanske även en sportbil i ditt garage när du fyller 57.

3. "Oberyn vs Mountain (The Denial Version)"


OBS: Se inte detta klipp om du inte sett episoden "The Mountain and The Viper" av Game of Thrones.

Utan att spoila senaste avsnittet av GoT så kan jag åtminstone säga att episoden "The Mountain and The Viper" fick en del uppmärksamhet. Därför tog sig YouTubern Ozzy Man friheten att komma med lite konstruktiv kritik över hur avsnittet kunde bli snäppet vassare.

2. "What Will Happen If You Boil Coke"


Klippet från CrazyRussianHacker måste vara veckans mysterium. Videon som visar när han kokar upp Coca Cola på spisen är ett experiment som minst sagt gjorts hundratals gånger ända sen YouTubes början. Men om du nu missat den gastkramande spänningen av att se läsk koka i en kastrull, varsågod!

1. "Blatant Racism in Cheektowaga NY"


Bakgrundshistoria: En mörkhyad man med videokamera ska starta sin bil utanför en Dollar Store i New York. När han startar tändningen på bilen råkar några barn bli skrämda av ljudet vilket resulterar i att deras mamma frekvent kallar mannen "N-ordet" (plus en massa andra otrevligheter). Även om det är tragiskt att vissa fortfarande kan vara så dåliga förebilder för sina barn så kan man vara glad över att många tittare sympatiserar med mannen och inser felet mamman gör.
| 8 juni 2014 23:15 |