Film

Skribent

Andreas Samuelson

23 mars 2014 | 14:01

Topp 10: Roliga sexscener

Sex på film kan i många fall bli genant och pinsamt men även hysteriskt roligt. MovieZine listar de roligaste sexscenerna på vita duken.

Det är inte lätt att skildra något så intimt, privat och passionerat som sex på film. Det har kalkoner som "Showgirls", "Älska till döds" och "Color of Night" bevisat med sina skrattretande sexscener. Men det finns även de filmer som briljant anammat den ibland frustrerande situationen som samlag kan innebära - eller helt enkelt satt sin egen komiska skruv på det. Här är våra favoriter bland komiska sexscener - vilka är dina?

10. Will Ferrell & Molly Shannon i "A Night at the Roxbury"

Filmversionen av "Saturday Night Live"-sketchen om två korkade bröder med förkärlek till 90-talsdisco och taffliga raggningsknep var kanske inget större mästerverk inom komedigenren. Men synen av briljanta SNL-komikern Shannon ylandes de magiska orden "IKEA" vid orgasm är ändå något utöver det vanliga.

9. Kim Cattrall & Boyd Gaines i "Porky's"

Runt tjugo år innan Cattrall blev TV-världens ultimata ansikte för promiskuitet så spelade hon en pilsk gympalärare i den här kultförklarade, sexfixerade tonårskomedin. Hennes oväntade fetisch för kalsonglukt förvånar nog inget "Sex & the City"-fan, inte heller den uppdagade anledningen till hennes smeknamn Lassie...

8. Leslie Nielsen & Priscilla Presley i "Nakna pistolen 2 1/2 - Doften av rädsla"

I första polisfilmsparodin (baserad på den populära TV-serien) hade Nielsen och Elvis gamla flamma "säker sex" iklädda kondomer i kroppsstorlek. I uppföljaren tog man steget längre och gjorde en klockren parodi på drejarscenen från "Ghost". Leran är överallt, Nielsens stand-in komiskt uppenbar och de symboliska inklippsbilderna allt annat än subtila.

7. Anna Faris & Jon Abrahams i "Scary Movie"

Bröderna Wayans slog något slags rekord i smaklöshet med sin orgie i pubertala - men generande roliga - skämt kring diverse kroppsvätskor. Det berömda första samlaget mellan hjältinnan Cindy och pojkvännen Bobby är inget undantag. Se upp för 1970-talsinspirerat könshår, felinstruerat oralsex eller en omänsklig dos sperma.

6. Jason Segal, Mila Kunis, Kristen Bell & Russell Brand i "Dumpad"

Allt är tillåtet i krig och kärlek, speciellt när det kommer till ett krig i att fejka högst stönanden när exet är igång i hotellrummet intill. Bells TV-stjärna Sarah Marshall må vara skådespelerska men som stönerska är hon knappast särskilt trovärdig, med komiskt resultat. Däremot kan man ifrågasätta trovärdigheten att Segal skulle få till det med två skönheter som Bell och Kunis överhuvudtaget...

5. Sacha Baron Cohen & Clifford Banagale i "Brüno"

Baron Cohen följde upp succén "Borat" med en annan mockumentär, om en hysterisk, homosexuell reporter från Österrike. Ribban för den provocerande humorn sattes tidigt med en scen där vår huvudkaraktär förklarar hur han och pojkvännen Diesels är ett "lugnt, still hemmaliv" - vilket med deras mått tydligen inkluderar sexlekar med både champagneflaskor, brandsläckare, träningsredskap och kontorsstolar med katapultmekanism.

4. John Cleese & Patricia Quinn i "Meningen med livet"

En av Monty Pythons starkaste klassiker återvände till brittiske komeditruppens ursprungliga konstform med löst sammankopplade sketcher på diverse teman. Här skildrade man livets olika skeden vilket självfallet innebär sexuallära där magistern Cleese lär upp uttråkade skolelever om sextekniker genom att själv utföra dem med sin lojala fru, mitt i klassrummet på ljusa dagen.

3. Kristen Wiig & Jon Hamm i "Bridesmaids"

Den Oscarsnominerade komedin var en frisk fläkt, inte bara inom tjejfilm utan komedigenren i allmänhet. Wiig (som även skrev manus) inleder det hela med en sexscen som heter duga, tillsammans med "Mad Men"-hunken Hamm i en mindre smickrande roll som Skitstövel med stort S. Den tragikomiska igenkänningshumorn är stor för alla som plågat sig igenom samlag med någon icke-rytmisk.

2. Två dockor i "Team America: World Police"

Matt Stone och Trey Parker, "South Park"-skaparna som älskar att reta gallfeber på folk, gjorde som andra långfilm en parodi på amerikansk actionfilm och pretentiösa kändisar - med marionettdockor. Men många minns nog filmen för dess extrema och detaljrika sexsekvens (bisarrt nedklippt på uppmaning av amerikanska censuren) där filmens kärlekspar utför alla tänkbara ställningar och akter.

1. Kevin Kline & Jamie Lee Curtis i "En fisk som heter Wanda"

Klines ansiktsuttryck vid orgasm (som tvingade Curtis att kväva sina skratt i en kudde) är nog skäl för både hans Oscarsstayett och denna listas förstaplats. Hans absurda självsäkerhet och fejkade italienska i kombination med Curtis påtagliga sexuella utstrålning är klockrent, i synnerhet när det korsklipps med John Cleeses snustorra sängkammarliv. "Volaré!"

Bubblare:

American Pie, American Beauty, Hot Shots 1 och 2, I Give It a Year, Friends with Benefits, Det våras för Frankenstein, High Fidelity, Zach and Miri Make a Porno, Allt du velat veta om sex men varit för skraj för att fråga om, Office Space, MacGruber, Bad Teacher, Another Gay Movie, Nakna pistolen, En sen kväll på McCool's, På smällen, This is 40, The To Do List, Bride of Chucky, Ted, Supersugen, Bad Santa, Austin Powers.

Se också:

Topp 10: Långa tagningar
Topp 10: Inledningsscener
Topp 10: Pinsammaste sexscenerna
Topp 10: Sexigaste psykopaterna
Topp 10: Alternativa slut
Fler topp 10-listor...

Vilka sexscener är dina favoriter? Kommentera nedan.

| 23 mars 2014 14:01 |