Film

Skribent

Hampus Wåhlin

26 maj 2014 | 12:15

Topp 10 på Tuben: v.21

Dubbad "American Idol", stop-motion och Morgan Freeman på helium står på veckomenyn när vi tar en titt på den digitala underhållningen som uppmärksammats denna vecka.
Veckan på nätet har flytit på som vanligt. Inga superstora virala klipp, men inga supersmå heller. Låt oss kalla det mellanmjölksklipp. Det innebär inte på något sätt att dessa videos är sämre, utan snarare att klipp som vanligtvis glömts bort pga klickmonster har haft chansen att blomma ut lite extra. Här är den kompletta listan över de 10 bästa mellanmjölksklippen för vecka 21.

10. "iPhone (MetroGnome Remix)"


Alla människor med DJ-drömmar lever tuffa liv. Med konsumentprogram som FL Studio och Traktor DJ på marknaden blir det allt svårare att armbåga sig fram till succé. Den enda riktiga vägen är att vara duktig och originell. Därför var det inte helt förvånande att MetroGnome's remix på iPhone-signaler blev en riktig hit när den nådde Tuben.

9. "SING-SONG CONTEST OF AMERICA"


Jag vill utbringa en skål för den utmärkta YouTube-kanalen Bad Lip Reading. Roliga, kreativa och samtidigt koncisa dubbningar av populärkultur som genererar träffsäkra meningar som man kan gå och fnissa åt i veckor, typ: "Hush, because the sofa bears don't know". I veckan gick deras nya video online, där tv-programmet "American Idol" har hamnat i skottlinjen.

8. "Aug(De)Mented Reality"


Här är veckans kreativa wild-card. Den relativt okända YouTubaren Hombre_McSteez fick världens ögon på sig genom sin stop-motionfilm som integrerar animationerna med verkliga miljöer. Än en gång beundrar jag med avund de som besitter tålamodet att skapa dessa härliga videos. Well done, Hombre!

7. "Kid Predicaments"


Vissa drabbas av tonårsproblem tidigt i livet. Den här lilla killen var tidigt ute med att skaffa sig ett fullmatat kärleksliv, då han i detta klipp sitter med det allvarliga dilemmat. Vem av hans 3 flickvänner ska han göra slut med. Jag är ingen expert på polygama förhållanden, men jag förstår helt klart att han har mycket att stå i. Hoppas det löser sig för grabben.

6. "Star Wars - Force for Change"


Jedis världen över gjorde på sig i brallan av denna lilla video-update från JJ Abrams. Inte för att han är med eller för att det är ett bakom kulisserna-klipp, utan för den extragäst som dök upp för ett kort ögonblick i klippet. Även om det var en kul update så måste jag säga att det är lite synd att gästen fick mer uppmärksamhet online än syftet med videon i sig.

5. "Love Again - Pentatonix"


Om barbershop och beatboxing fick ett barn skulle det vara gruppen Pentatonix. Sen deras tolkning av Gotye's "Somebody that I used to know" har de byggt sin egen fanbase över internet. Men olikt de flesta av deras uppladdade musikvideos är denna skriven av gruppen. Och det låter faktiskt helt okej.

4. "Will Ferrell and Chad Smith Talk About Their Rivalry"


Jag utmanar er läsare att hitta ett talkshow-klipp med Will Ferrell från de senaste 5 åren där han inte apar sig. Lyckligtvis är det i hans fall något positivt i och med att han faktiskt är en grymt rolig skådespelare. Här är han återigen på besök hos Jimmy Fallon... tillsammans med Chad Smith (trummis i Red Hot Chili Peppers). Och vad ni kanske märker, utöver deras identiska kläder, är att de är förvånansvärt lika varann.

3. "Morgan Freeman on Helium"


Man kan tro att internet styrs av katter och Chuck Norris, men nej. Den mäktigaste nät-influensen är antagligen Morgan Freeman. Känd för att ha spelat Gud i "Bruce den Allsmäktige" och för att ha en röst som kan få allt att låta episkt, har gjort denne man till en legend online. Så hur låter denna gudomliga röst på helium? Tja, ta en titt så får du höra.

2. "Celebrities Read Mean Tweets #7"


Den här video-serien från Jimmy Kimmel är långt ifrån en nyhet. Vad som dock var extraordinärt denna gång är Sofia Vergara's (Modern Family) svar på ett oförskämt elakt tweet om henne. Eloge till henne för att kunna skämta om sig själv.

1. "Talent Rally Highlights 2014"


Såna här klipp gör sig oftast bäst för privata ändamål då de sällan är roliga att se på för de som inte är bekanta med de tävlande. Men cirka 1 minut in i videon skedde något ovanligt. Den fick YouTube-kompetens. För att fatta mig kort - en kille kliver in och äger dansgolvet.

Vilket klipp tyckte du var bäst från den här veckan? Kommentera nedan.
| 26 maj 2014 12:15 |