Film

Skribent

Hampus Wåhlin

12 maj 2014 | 12:00

Topp 10 på Tuben: v. 19

Walter White rappar, kanin käkar hallon och låten "Talk Dirty" tolkas i 20 olika stilar. Veckans största viral videos är en riktig Gott & Blandat-påse.
Ibland blir man nästan oroad för hur lättunderhållen människan kan vara. En pianist som framför avancerade pianostycken kan anses dötrist av den stora massan, men klipp av djur som gör knäppa saker kan förgylla hela ens fredagskväll. Det kortare videoformatet har tveklöst blivit den regerande formen av underhållning. Ta till exempel Vine, som för åtminstone ett år var nätets hetaste trend. Och även fast intresset för just Vine har svalnat, fortsätter korta klipp vara surfarens bästa lekkamrat. Med det sagt så har vi listat veckans största klickmagneter.

10. "Jason Derulo - Talk Dirty (Sung in 20 styles) Ten Second Songs"


Omtolkningar, omklippningar och remixes är internetklippens mantra. Ten Second Song har i det här klippet tolkat Jason Derulo's sång "Talk Dirty" på 20 olika vis. Allt från Bee Gee-stil till White Zombie-anda. Vare sig du gillar låten eller inte är dessa tolkningar värda en titt.

9. "Turkish Airlines Euroleague Epic Pool Dunk"


Flygbolag har av någon konstig anledning blivit experter på just reklamfilmer. Medans smink-, mode- och medicin-industrin blir allt sämre på att göra kreativa eller tilltalande pr, så fortsätter bolag som Virgin Atlantic och Turkish Airlines att skryta med sina skapelser. Det är inte heller första gången som just sistnämnda får uppmärksamhet på nätet. Turkish Airlines blev snabbt populära på tuben med sin reklamserie med Kobe Bryant och Lionel Messi. Även ovanstående video har en och annan sportstjärna i rollistan.

8. "BEHIND THE SCENES OF PEWDIEPIE"


Svensken Felix Kjellberg är internets kändaste profil. Du kanske inte känner igen hans riktiga namn, men om du är en erfaren surfare har du säker hört talas om hans alter ego, Pewdiepie. Hans största fanskara må vara tonåringar, och framförallt gamers. Men man måste inte nödvändigtvis vara spelnörd för att uppskatta killens videos. I det här klippet visar han det många har bett om men aldrig tidigare har fått se - bakom kulisserna.

7. "The Seatbelt Crew"


Klippet får tala för sig själv, men för att beskriva det kortfattat: Transexuella kombinerar Bollywood-dans med flygvärdinne-instruktioner i hopp om att få billister att ha säkerhetsbälte. Ett gott syfte väl utfört.

6. "If FROZEN Was A Horror Movie"


Mysigt Disney-lullull lockade många till att se den animerade filmen "Frost" i vintras. Men även om trallvänliga sånger om att bygga snögubbar gick hem hos biopubliken börjar många tröttna på filmens sönderspelade musik. Så YouTubaren Bobby Burns gjorde vad internet gör allra bäst - mixar om det till någonting nytt. Och resultatet blev en skräckfilmstrailer.

5. "Bunny Eating Raspberries!"


Nu börjar vi komma in på klassiska viral-teman. Djur som gör saker! I den 30 sekunder långa videon får vi se en gråvit kanin käka hallon, varken mer eller mindre. Klippet kanske inte vinner några priser i Cannes, men det var tillräckligt underhållande för att ses drygt 4 miljoner gånger.

4. "'Ew!' with Seth Rogen and Zack Efron"


Jimmy Fallon, en av USA's största talkshow-värdar, är en sann internetfavorit. Precis som andra talkshow-värdar är även han mycket aktiv på nätet med både Twitter och YouTube.

Hans "Breaking Bad"-parodi "Joking Bad" har setts nästan 14 miljoner gånger, och hans andra sketcher har helt okej tittarsiffror också. Även denna sketch har sina roliga tillfällen, när han, Seth Rogen och Zac Efron klätt ut sig till tonårsflickor.

3. "ERB: Rick Grimes vs. Walter White"


Ja, vad ska man säga! Epic Rap Battles är en rysligt populär YouTube-serie som gång på gång får miljontals tittare med deras tolkningar av kända figurer som möts i så kallade "Rap Battles". I den här möter två kända tv-karaktärer varandra: Rick Grimes från "The Walking Dead" och Walter White från "Breaking Bad".

2. "Homeless Man Gets A Home"


Det är såna här videos som gör att man får tillbaka tron på mänskligheten. Under tiden som vissa (läs: jag) sitter dag ut och dag in och kollar på galna klipp så finns det andra som försöker göra världen bättre. Kanalen MagicofRahat har gjort just detta genom att crowdfunda en lägenhet åt en hemlös man. Om inte det är hjärtevärmande vet jag inte vad som är...

1. "Connor The Crusher"


Okej... om inte föregående video värmde själen så gör denna garanterat det. I inslaget får vi följa den cancersjuke 7-åringen Connor vars största intresse är wrestling. Och tack vare World Wrestling Entertainment fick han träffa sina wrestling-hjältar för en helg. Inslaget må vara sorgligt, men det är den här typen av klipp som faktiskt är värda att sprida om du frågar mig.

Vilket var ditt favoritklipp den här veckan?
| 12 maj 2014 12:00 |