Film

Skribent

Josefine Krischausky

12 juli 2021 | 21:00

"Top Gun: Maverick"-regissören adapterar serieromanen "Chariot"

Joseph Kosinskis nästa projekt blir en ambitiös sci-fi-thriller, vars serieförlaga blandar element från "Knight Rider" och "The Matrix".
Deadline rapporterar att Warner Bros har vunnit rättigheterna till en filmadaption av "Chariot", en grafisk roman som publicerades i mars. Som regissör för produktionen ser vi "Top Gun: Maverick"-aktuella Joseph Kosinski. 
 
"Chariot" går under genrerna sci-fi och thriller, och serieromanen har beskrivits som en korsning mellan "Knight Rider" och "The Matrix". Handlingen fokuserar på en kriminell man som plötsligt kommer över ett supervapen från kalla kriget, kallat just "The Chariot", och det kaos som börjar prägla hans liv efter upptäckten. 
 
 
Filmens manus författas av Julian Meiojas, som tidigare har skrivit för bland annat tv-serien "The Flash". Förlagan är skapad samt skriven Bryan Edward Hill – som för tillfället även arbetar på manuset till en adaption av serietidningen "Bitter Root" – med illustrationer av Pricilla Petraites. 
 
Vid sidan av "Top Gun: Maverick", vars premiär är planerad till den 19 november, är Kosinski närmast aktuell med thrillern "Escape From Spiderhead", som förväntas släppas Netflix senare detta år. 
| 12 juli 2021 21:00 |